Loop jij tijdens je diensten wel eens tegen ingewikkelde situaties aan, en weet je niet altijd wat het juiste is om te doen? Zou je graag eens met collega zorgprofessionals willen sparren hoe zij met bepaalde situaties omgaan? Dan is begeleide intervisie wellicht wat voor jou!
Ben je ooit voor de leeuwen gegooid doordat je wel eens een gebrekkige overdracht kreeg met alle gevolgen van dien? Voel je je soms de zoveelste zzp’er, zonder de mogelijkheid om echt betrokken te zijn en je expertise te delen? Of vind je het lastig je grenzen aan te geven of dingen los te laten? Dan is dit je kans om samen te komen met collega zorgprofessionals en deel te nemen aan begeleide intervisie. Ontdek hoe je door samen te werken en kennis te delen, je vakmanschap kunt versterken en meer voldoening kunt halen uit je werk.
Wat is intervisie?
Intervisie is een vorm van reflectie waarbij je samen met andere zorgprofessionals reflecteert op persoonlijke vraagstukken en knelpunten uit je eigen werksituatie. Tijdens de intervisie worden vraagstukken verhelderd, ontstaan er nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden om hierover tips en adviezen te krijgen van anderen.
Hoe ziet de intervisie eruit?
In 3 bijeenkomsten zullen wij per sessie 2,5 uur samen komen om in een gestructureerde setting een werkprobleem te bespreken en uit te diepen, zodat je weer verder kunt met de nieuwe inzichten die je krijgt van de andere deelnemers. Deze drie bijeenkomsten zijn verspreid ingepland over 12 weken, dus eens per maand kom je samen met dezelfde groep. Per sessie werken we met maximaal 7 deelnemers, zodat er persoonlijke aandacht is en er voldoende ruimte is voor jouw persoonlijke inbreng. Per bijeenkomst streven we er naar om 2 inbrengen te behandelen. Na het volbrengen van 3 intervisie momenten, ontvang je een certificaat van deelname.
Wat kost intervisie?
De kosten van de begeleide intervisie zijn €190,- euro. De kosten van de begeleide intervisie zijn fiscaal aftrekbaar. Op jouw bewijs van deelname staat dat jij in totaal 7,5 uur aan een reflectie vorm, ‑in dit geval intervisie‑, hebt voldaan.
Waarom intervisie
Bij begeleide intervisie reflecteer je op je eigen handelen door open vragen te ontvangen van andere deelnemers. Deze vragen zijn gebaseerd op een casus die je inbrengt. De adviezen die voortkomen uit deze reflecties helpen je om zowel professioneel als persoonlijk te groeien en te ontwikkelen. Deze methode kan zelfs helpen om blinde vlekken te ontdekken.
Daarnaast is het vanuit de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) verplicht te reflecteren met zorgcollega’s. Doorgaans gebeurt het reflecteren op werkervaringen tussen zorgcollega’s terloops. Het gesprek is altijd te kort, want je moet alweer naar de volgende client of dienst. De intervisie-begeleider zal op een gestructureerde manier werken door het inzetten van een intervisie methode. Het is daarom nuttig en waardevol, omdat je immers tot de kern kunt komen van waar je tegen aan loopt. Als zorgprofessional heb je namelijk alleen jezelf en daarom is het volgen van intervisie een goede tool om je te kunnen ontwikkelen als zelfstandig zorgprofessional.
Voordelen intervisie
- Ontwikkeling en groei als zelfstandig zorgprofessional
- Voldoen aan de wettelijke WKKGZ eis voor reflectie
- Kosten van de intervisie zijn fiscaal aftrekbaar
- Je bouwt je netwerk van mede ZZP’ers (en mogelijke opdrachten) uit
- Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelneming
Ik heb interesse. Wat nu?
Meld je aan via onderstaand contactformulier en geef aan welke datum jij graag van start zou willen gaan. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen om de exacte intervisiemomenten met je af te stemmen, en eventuele vragen te beantwoorden. Bij wederzijds akkoord ontvang je een bevestigingsmail van deelname inclusief betaallink.
Ben jij zelfstandig zorgprofessional, maar ben jij (nog) niet werkzaam via TFP-Support? Geen enkel probleem! Ook jij kan je gewoon aanmelden via onderstaande contactformulier.